Saffransbiskvier

Saffransbiskvier

 

Saffransbiskvier

Kombinationen saffran och vit choklad är närmast obeskrivligt gott oavsett om det är i lussebullar, praliner och inte minst i dessa saffransbiskvier med vitt chokladtäcke.

Fotografi: Evis Renander

Tillagningstid 2 timmar
Portioner 20 st

Ingredienser

Mandelbotten

  • 100 g mandelmassa
  • 1/4 dl strösocker
  • 1-2 st äggvitor stora

Saffranssmörkräm

  • 100 g smör osaltat
  • 1 dl florsocker
  • 1 pkt saffran 0,5 g
  • 1 st äggula stor

Garnering

  • 200 g vit choklad

Instruktioner

Mandelbotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Riv mandelmassan grovt och rör ner sockret.

  3. Vispa äggvitorna för hand och rör ner lite i taget i mandel- och sockerblandningen tills det blir en krämig konsistens.

  4. Rita runda cirklar, ca 4 cm i diameter på ett bakplåtspapper och spritsa ut smeten på cirklarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min.

  5. Vänd på kakorna när de kommer ut från ugnen, smörkrämen ska vara på den sidan som varit nederst i ugnen.

Saffranssmörkräm

  1. Vispa smör, florsocker och saffran till en fluffig smet.

  2. Häll i äggulan och vispa tills allt går ihop och blir krämigt.

  3. När mandelkakorna har svalnat, fördela smörkrämen på kakorna med hjälp av en liten tesked / liten palett. In i frysen!

Garnering

  1. Under tiden som biskvierna är i frysen, smält chokladen och temperera om det önskas (kan uteslutas). 

  2. Doppa biskvierna i chokladen och dekorera efter önskemål. Glitter blir superfint!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *