Rabarber och jordgubbslemonad

Rabarber- och jordgubbslemonad

Skriv ut
Rabarber och jordgubbslemonad

Rabarber- och jordgubbslemonad

Kan det bli mer närproducerat än en frisk och läskande lemonad med rabarber från ens egna trädgård? Jag blandar även ner lite jordgubbar och citron för att få en rödare färg och härlig syra. Saften är superlätt att göra, kylen sköter det mesta och passar utmärkt i sommarvärmen!

Ingredienser

  • 1,2 kg rabarber
  • 300 g jorgubbar
  • 1 st citron stor
  • 2,5 l vatten
  • 4-5 dl strösocker

Instruktioner

  1. Skölj rabarberstjälkarna och dela i små bitar. 

  2. Skölj jordgubbarna och ta bort allt grönt. Skölj citronen och skär i skivor.

  3. Lägg allt i en stor kastrull. 

  4. Koka upp vatten och häll över blandningen. 

  5. Låt stå tills det går ner i rumstemperatur, täck med lock och ställ sedan i kylen i fyra dygn.

  6. Sila saften genom en finmaskig sil och blanda i önskad mängd socker. 

  7. Häll i rengjorda glasflaskor och förvara i kylskåp eller frys (tänk på att inte fylla flaskorna ända upp om du skall frysa). 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg