Polkagrispoppisar

Polkagrispoppisar

 

Polkagrispoppisar

Cake pops - en tårta i miniformat. Här toppar jag den med hackade polkagrisar. Superenkelt och supergott till julens dessertbord! 

Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 20 st

Ingredienser

Cake Pops

  • 100 g smör normalsaltat
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl farinsocker
  • 2 st ägg stora
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 200 g cream cheese ex Philadelphia

Garnering

  • 200 g choklad mjölk eller mörk

Instruktioner

Cake Pops

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg bakplåtspapper i en bakform, ca 20 x 30 cm.

  3. Smält smöret och chokladen över ett vattenbad. 

  4. Rör i socker och ägg. 

  5. Blanda ner de torra ingredienserna.

  6. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 18-20 min. 

  7. Låt svalna helt.

  8. Smula ner kakdegen och blanda med cream cheese till en fast massa.

  9. Forma till ca 20 bollar (ungefär 30 g / st) och för in en pinne eller ett sugrör i varje boll. Frys i 30 min.

Garnering

  1. Hacka chokladen fint och smält över ett vattenbad. Ställ åt sidan.

  2. Finhacka polkagrisen, antingen i en mortel eller med en matberedare.

  3. Doppa cake popsen i den smälta chokladen och strö över den hackade polkagrisen.

  4. Ställ på tallrik och sätt in i kylen.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *