Julgransmaränger

Julgransmaränger

 

Julgransmaränger

Små och söta julgransmaränger som är så himla söta och goda att ha på dessertbordet. Ät de till glassen eller så som de är, de smälter i munnen oavsett vad!

Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 50 st

Ingredienser

Maräng

  • 75 g äggvita 2-3 stora ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft eller ättika (12%)
  • färgpasta grön

Garnering

  • strössel

Instruktioner

  1. Sätt ungen på 95-100 grader och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.

  2. Separera äggvitan från äggulan.

  3. Häll äggvitan och strösockret i en rostfri bunke och ställ på ett vattenbad. 

  4. Vispa hela tiden tills blandningen når 65 grader.

  5. Tag bort från vattenbadet och fortsätt att vispa till marängen blivit rumsvarm. Blanda ner grön färgpasta.

  6. Fyll en spritspåse med marängen och använd en slät tyll.

  7. Spritsa marängen som julgran och strö över lite strössel. 

  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, öppna gärna ugnsluckan då och då för att släppa ut ånga så torkar marängerna fortare. 

  9. Stäng av ugnen, låt stå och torka helt i eftervärmen, helst över natten.

  10. Förvara marängerna i en glasburk.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *