Granola

Hemgjord Granola

Skriv ut
Granola

Hemgjord Granola

Vad äter ni helst till frukost? Själv föredrar jag att äta en god våffla eller pannkaka med mycket Nutella och bär. Men så slår det mig att jag även behöver vara lite (!) hälsosam ibland. Då brukar jag äta min hemgjorda granola med en massa gottigheter. Det bästa med granola är att du faktiskt kan ha i precis det du vill och det du tycker är gott. Dessutom är det så lätt att göra!

Tillagningstid 30 minuter
Portioner 1 stor burk

Ingredienser

Granola

  • 5 dl havregryn
  • 2 dl kokos
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm salt
  • 3 msk honung
  • 1/2 dl vatten

Förslag på smaksättning

  • jordgubbar torkade
  • bananchips
  • blåbär torkade
  • hallon torkade
  • russin
  • kokoschips

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar.

  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

  3. Koka upp vatten och honung i en liten kastrull.

  4. Häll över honungsvattnet över de torra ingredienserna och blanda väl.

  5. Fördela blandningens över plåtarna och tillaga en plåt i taget i ugnen, i ca 15-20 min.

  6. Tag ut plåten var femte minut och rör runt, öka sedan vid behov tiden beroende hur mycket färg granolan får.

  7. Låt svalna helt i rumstemperatur, blanda sedan ner din favoritsmaksättning. 

  8. Förvara i en glasburk med tättslutande lock. 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg