Dadelsnacks

Dadelsnacks

 

Dadelsnacks

Att fika något gott behöver inte alltid betyda att det är onyttigt. De här dadelbollarna ger både en god sötma och bra energi. Passar utmärkt att äta när sötsuget kryper sig på eller när man precis har tränat. Är du allergisk mot nötterna nedan går det utmärkt att byta till tex solrosfrön, pumpafrön. Det finns dessutom en massa god garnering att rulla de i.

Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 st

Ingredienser

Dadelbollar

  • 250 g dadlar
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • 1 msk sesampasta Tahini
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st apelsin skalet

Garnering

  • pistagenötter hackade
  • kokos
  • sesamfrön
  • kakao

Instruktioner

  1. Tag ut kärnorna från dadlarna och ställ åt sidan.

  2. Blanda sötmandel och sesamfrön i en matberedare och hacka fint.

  3. Blanda ner kakao, vatten, sesampasta, vaniljpulver, apelsinskal och tillslut dadlarna.

  4. Kör i matberedaren tills allt går ihop.

  5. Rulla till bollar efter önskad storlek och doppa i valfri garnering.

  6. Lägg i en burk med lock och förvara i kylen.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *