Chokladsalami

Chokladsalami

 

Chokladsalami

Världens godaste chokladsalami. Ett annorlunda godis att ha på julens alla dessertbord. Är du allergisk mot nötter, skippa det och smaksätt med ditt favoritgodis istället 

Tillagningstid 1 timme
Total tid 7 timmar
Portioner 2 st

Ingredienser

Chokladsalami

  • 50 g sötmandel
  • 50 g pistagenötter
  • 200 g mörk choklad
  • 75 g smör
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st ägg stort
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 3 st Digestivekex
  • 1 st Apelsin skalet

Garnering

  • florsocker

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg mandel och pistagenötterna på en plåt och rosta lite lätt, ca 5-10 min. Låt svalna. 

  2. Smält choklad och smör över ett vattenbad.

  3. När allt har smält, tag bort från plattan och rör ner kakao och vaniljpulver. Ställ åt sidan.

  4. I en liten skål, knäck ägget i grädden och vispa lätt. Blanda ner detta i chokladblandningen. 

  5. Krossa kexen i små bitar (ej smulor).

  6. Hacka nötter och mandel för hand i små bitar.

  7. Blanda ner kex och nötter i chokladblandningen och rör runt. Riv ner apelsinskalet.

  8. Ställ i kylen i ungefär 1 timme.

  9. Lägg chokladblandningen i plastfolie och forma den till två långa "salami". 

  10. Ställ i kylen minst i 6 timmar, helst över natten.

  11. Ta bort plastfolien från salamin och rulla i florsocker. 

  12. Förvara i kylen tills det är dags för servering.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *