Choklad- och Oreopaj

Choklad- och Oreopaj

Skriv ut
Choklad- och Oreopaj

Choklad- och Oreopaj

Det här är en superenkel paj som inte tar många minuter att slänga ihop. God Oreobotten, mjuk chokladganache och syrliga röda vinbär.

Tillagningstid 15 minuter
Total tid 2 timmar 15 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser

  • 2 pkt Oreokakor 308 g
  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad

Instruktioner

  1. Mixa Oreokakorna till smulor i en mixer och lägg i en bunke.

  2. Smält smöret i en kastrull och blanda med kaksmulorna. Rör tills det precis går ihop och fördela blandningen i pajform, ca 24cm i diameter. Tryck till med fingertopparna eller med ett decilitermått för att få en jämn botten.

  3. Låt stå i frysen i 10 minuter.

  4. Hacka chokladen i små bitar.

  5. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Ta bort kastrullen från värmen direkt, blanda ner chokladen och rör om med slickepott tills chokladen har smält.

  6. Ta ut Oreobotten ur frysen och häll chokladblandningen över. Ställ i kylskåp i minst 2 timmar eller över natten.

  7. Ta ut pajen ur kylen 15 minuter innan servering. 

  8. Garnera med röda vinbär och krossade Oreokex. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg